Dziś mamy 15 stycznia 2025, środa, imieniny obchodzą:
06 września 2024

Korzystaj ze smaków lata i jesieni. Włącz do diety morele

fot. pixabay

fot. pixabay

Korzystaj z bogactwa barw i smaków jakie dają nam# lato i jesień. Codziennie do swojej diety włączaj kolorowe owoce i warzywa. Każdy kolor to inne składniki.

Pomarańczowe owoce i warzywa są dobre dla naszego wzroku. Morele możesz jeść na surowo, a także np. pod postacią dżemów czy przecierów.

Źródło: GIS

Oceń artykuł: 9 8

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!


0

Ruszył nowy rok szkoleniowy. Przed Terytorialsami wiele wyzwań

8.Kujawsko-Pomorska Brygada Obrony# Terytorialnej uroczyście rozpoczęła nowy rok szkoleniowy

(czytaj więcej)
0

Kolejne rodzaje dokumentów tożsamości. Czym różnią się od siebie?

Dokumenty tożsamości, które musisz znać! #Ministerstwo Cyfryzacji wyjaśnia, czym są mDowód, e-dowód, dowód osobisty, dowód cyfrowy i elektroniczny.

(czytaj więcej)
0

Noc wigilijna jasna, to stodoła ciasna. Po wieczerzy obserwowano niebo

Na wsi popularne były w dzień wigilijny wróżby# związane z magią urodzaju. Szeroko rozpowszechnionym zwyczajem było kładzenie kawałka opłatka pod każdą miskę z potrawą wigilijną. Jeśli opłatek się przykleił do dna naczynia, oznaczało to urodzaj tej rośliny, z której przygotowana była potrawa. Domownicy każdej potrawy musieli spróbować, gdyż wierzono, że ilu potraw się nie spróbuje, tyle przyjemności omi­nie człowieka w ciągu następnego roku. Zjedzenie każdej z potraw miało z kolei zapewnić urodzaj da­nej rośliny w przyszłym roku.

(czytaj więcej)