Dziś mamy 28 grudnia 2024, sobota, imieniny obchodzą:
27 grudnia 2024

Bezpieczne rozmrażanie żywności. O jakich zasadach należy pamiętać?

fot. Wojewódzka Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Bydgoszczy

fot. Wojewódzka Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Bydgoszczy

Przed nami kolacja wigilijna. Jeśli przygotowujemy# pyszności z wyprzedzeniem, pamiętajmy o bezpiecznym rozmrażaniu żywności.

Pamiętajmy, żeby nigdy nie rozmrażać jedzenia w temperaturze pokojowej – unikniemy tym samym ryzyka namnażania bakterii.

Zadbaj, by święta były smaczne i bezpieczne.

Źródło: Wojewódzka Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Bydgoszczy

Oceń artykuł: 0 0

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!


0

Narodowy Dzień Zwycięskiego Powstania Wielkopolskiego. Bohaterski zryw

27 grudnia obchodzimy Narodowy Dzień #Zwycięskiego Powstania Wielkopolskiego. Upamiętniamy w ten sposób zwycięski zryw Polaków przeciwko Niemcom z lat 1918–1919 i składamy hołd jego bohaterskim uczestnikom.

(czytaj więcej)
0

Nie marnuj jedzenia. Co nadaje się do zamrożenia?

Zamrażanie żywności to doskonały #sposób na zachowanie świeżości i smaku produktów przez dłuższy czas. To nie tylko oszczędza czas, ale także pomaga uniknąć marnowania jedzenia.

(czytaj więcej)
0

Noc wigilijna jasna, to stodoła ciasna. Po wieczerzy obserwowano niebo

Na wsi popularne były w dzień wigilijny wróżby# związane z magią urodzaju. Szeroko rozpowszechnionym zwyczajem było kładzenie kawałka opłatka pod każdą miskę z potrawą wigilijną. Jeśli opłatek się przykleił do dna naczynia, oznaczało to urodzaj tej rośliny, z której przygotowana była potrawa. Domownicy każdej potrawy musieli spróbować, gdyż wierzono, że ilu potraw się nie spróbuje, tyle przyjemności omi­nie człowieka w ciągu następnego roku. Zjedzenie każdej z potraw miało z kolei zapewnić urodzaj da­nej rośliny w przyszłym roku.

(czytaj więcej)